Mellékhatás bejelentés

MELLÉKHATÁSOK BEJELENTÉSE

vakcina_doboz

Az egészségügyi szakemberek jogszabályban előírt kötelessége a tudomásukra jutó, a gyógyszer használatával feltételezhetően összefüggésbe hozható mellékhatások jelentése a Forgalombahozatali engedély jogosultjának vagy nemzetileg illetékes hatóság, azaz Magyarországon az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) részére.

A gyógyszerek alkalmazása kapcsán tapasztalt mellékhatások bejelentésére az egészségügyi szakembereken kívül lehetőségük van a betegeknek és/vagy hozzátartozóiknak is, illetve bárkinek, akinek a gyógyszerhasználattal feltételezhetően összefüggő nemkívánatos hatás a tudomására jut.

A gyógyszerek használatával kapcsolatos mellékhatások bejelentése továbbra is elsődleges eszköze annak, hogy az egészségügyi hatóság információt szerezzen egy gyógyszer lehetséges kockázatairól, és szükség esetén olyan intézkedéseket hozzon, melynek segítségével fenntartható a gyógyszer használatának biztonságossága, illetve az, hogy a kezelésben résztvevő betegek számára a kezelésből származó előnyök folyamatosan meghaladják annak lehetséges kockázatait.

A gyógyszerhasználat biztonságossága annál jobban szavatolható, minél több információval rendelkezünk a gyógyszerekkel kapcsolatban. Ezért kérjük, hogy a tudomására jutó vagy Ön által tapasztalt, a gyógyszerek alkalmazásával összefüggésbe hozható mellékhatás gyanúját jelentse az alábbi lehetőségek valamelyikének igénybe vételével.

Elektronikus úton az alábbi hivatkozásokon keresztül:

Mellékhatás bejelentés betegeknek

Mellékhatás bejelentés egészségügyi dolgozóknak

 

Hagyományos úton:

Levélcím: 1506 Budapest, Pf. 112.

Telefon: +36-26-336597

Telefax: +36-26-536051

 

ADATVÉDELMI NYILATKOZAT

A Fluart Innovative Vaccines Kft. számára kiemelten fontos az általa gyártott gyógyszerkészítmények kiemelkedő színvonalának biztosítása, egyben számára jogszabály írja elő a gyógyszereivel kapcsolatos biztonságossági információk gyűjtését, feldolgozását. A vonatkozó rendelet alapján kötelesek vagyunk kivizsgálni minden olyan feltételezett mellékhatásra vonatkozó bejelentést, amely a betegektől és az egészségügyi dolgozóktól elektronikus vagy egyéb, értékelést lehetővé tévő módon érkezik. Cégünk az Ön által rendelkezésünkre bocsájtott adatokat, információkat a jogi szabályozásnak megfelelően kezeli, illetve a rendeletben foglaltak szerint továbbítja a mellékhatások vizsgálatára jogosultak számára. A rendszer kizárja, hogy az Ön adatai illetéktelen kezekbe kerüljenek.